Stigande elpris i vinter

Frågan om man ska binda eller ha rörligt elpris är ju ständigt aktuell. Det sägs att rörligt lönar sig i längden, men just nu flaggar tidningarna för att nästa elräkning kan bli riktigt hög om man har elavtal med rörligt pris. Detta beror på att vårt kalla och torra väder i vinter har gett oss ett betydligt högre elpris.

Jag håller mig nog till rörligt ett tag till i alla fall. Det känns lurigt att binda mitt i högpris.

Vattenfall

De senaste veckornas skriverier om Vattenfall har ju fått en annan att fundera. Vem ska man tro på tro på tro på när… och så vidare. För att försäkra mig om att elavtalet var bra ur alla aspekter använde jag mig senast jag bytte elleverantör av Telge Energi. Det blev faktiskt en smula mer kostsamt än tidigare, men mycket mer naturvänligt!

Jag får väl köpa timers så kanske jag kan få ner elkostnaden till samma nivå som tidigare, men med en renare miljö och ett mycket renare samvete.

Vad tycker ni är viktigast med elavtal? Kostnad, miljöpåverkan eller kanske en bra kundtjänst? Är Vattenfall dyrast?

Elavtalsguider

Hur vet man egentligen vilket elavtal man ska teckna? Det finns så många olika saker att tänka på, och vill man vara naturvänlig så måste man gå ännu djupare i sina undersökningar. Eller? Är alla elbolag kanske lika miljövänliga fast på olika sätt?

Jag läste att Sossarna och Centern vill styra upp grön el i Höganäs. Det tycker jag är bra. Så borde det ju vara i hela Sverige, och världen också för den delen.